Rabee Jaber – Povestea lui Hanna Yakub

1O descriere emoţionantă a fragilităţii condiţiei umane, Povestea lui Hanna Yakub vorbeşte, în esenţă, despre o temă universală: diversitatea religioasă şi toleranţa faţă de celălalt.
În urma războiului civil din 1860 din Munţii Libanului, mai mulţi luptători din comunitatea religioasă a druzilor sunt trimişi în exil, călătorind pe mare spre fortăreaţa Belgrad de la hotarul Imperiului Otoman. Hanna Yakub, un vânzător de ouă, e silit să-şi ia identitatea falsă a unui luptător druz şi e surghiunit împreună cu ceilalţi insurgenţi. Întoarcerea acasă, după un îndelungat periplu, înseamnă pentru el o luptă împotriva unei noi singurătăţi, alături de o soţie şi o fiică devenită matură şi străină. De data aceasta se confruntă cu un exil interior, mult mai greu de suportat.

Rabee Jaber, romancier şi jurnalist libanez, s-a născut la Beirut în 1972. Din 2001, este editor la suplimentul cultural Afaaq al ziarului Al-Hayat. A publicat 18 cărţi, care au primit distincţii importante.
Rabee Jaber revitalizează romanul arab cu o voce proaspătă şi plină de forţă.

Order Povestea lui Hanna Yakub Preţ @ RON29,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *