Popescu Corneliu – Şedinţa de judecată în procesul civil

Substanţa lucrării este întărită şi de faptul că autorul a analizat şi aspecte mai puţin cercetate în lucrările de procedură civilă, cum ar fi repartizarea dosarului constituit, traseul dosarului anterior şedinţei de judecată, profilul psihologic al judecătorului, aptitudinile de comunicare ale judecătorului în şedinţa de judecată, corelaţia dintre incidentele procedurale, excepţiile şi sancţiunile procesuale care pot influenţa cursul normal al şedinţei de judecată, traseul dosarului după încheierea şedinţei de judecată.
Autorul nu s-a mulţumit să examineze legislaţia în vigoare, soluţiile actuale din doctrină şi jurisprudenţă, ci a cercetat şi soluţiile Proiectului Codului de procedură civilă, exprimându-şi, atunci când a fost cazul, propriul punct de vedere.
Lucrarea este rezultatul nu numai al unei munci de cercetare atente, ci şi a experienţei practice a autorului, aceea de judecător şi, în prezent, Preşedinte al Tribunalului Mehedinţi.

Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *