Poeta Andra Rotaru pe scena Palatului de arte frumoase din Bruxelles în festivalul european Transpoesie

Andra Rotaru va participa la Seara poetică organizată de EUNIC Bruxelles – Uniunea europeană a institutelor naționale pentru cultură – în colaborare cu BOZAR, în data de 17 octombrie, alături de poeți din Belgia, Estonia, Franța și Spania.

Vor fi prezentate, în limba română, textele din seria de poeme “wrong connections”, un manuscris în lucru al Andrei Rotaru, dezvoltat sub influența unor întâlniri cu dansul și coregrafia modernă. Simultan, vor fi proiectate textele în traducerile în engleză de Anca Roncea și Monica Manolachi, în franceză de Laure Hinckel, respectiv în neerlandeză de Jan Willem Bos.

„Acest eveniment este, poate, unul dintre cele mai incitante de până acum, dându-mi posibilitatea să prezint o multitudine de fațete ale identității unui text. Mă bucur că textele beneficiază de traducerile unor traducători și scriitori fără de care munca scriitorilor n-ar fi întreagă.”, declară poeta Andra Rotaru.

Festivalul internațional Transpoesie prezintă parcursul liric al unor poeți reprezentativi din 18 țări participante la ediția din acest an, în perioada 26 septembrie – 10 noiembrie 2017.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *