Philip Roth – Operaţiunea Shylock

1Operatiunea Shylock, are ca protagonist un scriitor care se întâmplă să se numească Philip Roth şi care, după ce îşi revine după o cădere nervoasă, descoperă că altcineva i-­a furat identitatea şi se foloseste cu succes de ea în Israel. Confruntarea dintre cei doi Philip Roth formează intriga romanului, care se ramifică ulterior, implicându-­i pe amândoi în politica Israelului şi în dezbaterile privind viitorul evreilor şi examinând, totodată, problema identităţii, a dublului şi a consecinţelor neprevazute ale artei.

Operaţiunea Shylock este un strălucit roman de idei… În el Roth şi-a exploatat mai bine ca niciodată geniul literar.” The NationOperaţiunea Shylock, un roman subtil, comic şi nervos, nu este o simplă antologie a subiectelor favorite ale romancierului, ci o enciclopedie cuprinzătoare… Din mâinile pricepute ale lui Roth nimic nu iese mai bine ca excesul.” Observer

„Nimeni nu egaleaza geniul comic al lui Roth ori amploarea imperativului său moral.” The Boston Globe

De acelaşi autor

Animal pe moarte

Indignare

Pata umană

Povestea lui Orişicine

Sânul

Viaţa mea de bărbat


Order Dublura Preţ @ RON29,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *