Petru Cimpoeşu – Nouă proze vechi. Ficţiuni ilicite

„La antipodul autorilor care îşi gâdilă publicul, prin exploatarea tuturor clişeelor care ne fac plăcere (o plăcere ieftină, recunoscuta si reciclata ca atare), acest scriitor pe cit de original, pe atit de dificil ne obliga sa-l urmam in diferite experimente fictionale, cu trepte alunecoase si trape textuale la tot pasul.” (Daniel Cristea-Enache)

„Autorul ştie să se menţină mereu – lucru deloc la îndemâna oricui! – pe muchia fină dintre deriziunea parodică şi misterul neliniştitor, dintre farsă şi halucinaţie psihotică. Mai mult: el se dovedeşte a fi şi un acut psiholog/caracterolog; o adevărată galerie de „caractere” idealiste, bovarice, halucinate, frustrate sau obsedate, care mai de care mai pitoreşti şi mai pline de concreteţe, defilează prin paginile acestui roman multistratificat şi captivant.” (Paul Cernat)

„Multă răbdare a trebuit să îşi exerseze Petru Cimpoeşu pentru a i se recunoaşte ceea ce, de fapt, măcar din 2000, de la apariţia discretă a Poveştii Marelui Brigand, i se cuvenea: faptul că este unul dintre prozatorii cei mai importanţi ai generaţiei ’80.” (Bogdan Creţu)

de acelaşi autor:

Firesc

Povestea Marelui Brigand

Christina domestică şi vânătării de suflete

 

 

Order Nouă proze vechi. Ficţiuni ilicite Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *