Peter Drucker – Realităţile lumii de mâine

Realităţile lumii de mâine nu este doar o carte despre evenimentele care vor urma.

Nu se vorbeşte despre „secolul următor”, ci se pleacă de la ideea că acesta a şi sosit, ba mai mult, că am intrat în el de o bună bucată de vreme.

Nu cunoaştem răspunsurile, dar ştim foarte bine care sunt problemele.

Putem întrezări atât posibilităţile de acţiune care ne stau la dispoziţie, cât şi pe acelea care, oricât de populare ar fi, s-ar dovedi inutile, dacă nu chiar păgubitoare.

Realitatea diferă de aspectele asupra cărora politicienii, economiştii, savanţii, oamenii de afaceri şi liderii sindicali îşi concentrează încă situaţia.

Dovada zdrobitoare a celor afirmate ne-o oferă profundul simţ al inerealităţii care caracterizează atât de bine ştiinţa economică şi politică actuală.

Astfel, fără a fi futuristă, această carte încearcă să contureze preocupările, problemele şi controversele care vor deveni realităţi în anii următori…

Cartea nu se concentrează pe ceea ce trebuie făcut mâine, ci pentru pe ceea ce trebuie făcut astăzi cu gândul la ziua de mâine.

În cadrul unor limite autoimpuse, încearcă să stabilească agenda de lucru pentru viitor.

de acelaşi autor;

The essential Drucker

Managementul viitorului

Despre profesia de manager

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *