Peter Austin – 1000 de limbi

UnknownÎn lume se vorbesc, în prezent, peste 6 000 de limbi, de la cele care au sute de milioane de vorbitori până la cele cu numai unul sau doi. Toate prezintă vocabulare bogate prin care descriu mediul înconjurător, acţiunile, gândurile şi sentimentele oamenilor care le vorbesc. Lingviştii estimează că, până în anul 2050, jumătate din limbile noastre, ale pământenilor, vor fi dispărut, aşa încât momentul este mai mult decât potrivit pentru a le studia. În lucrarea de faţă, bogat ilustrată şi accesibilă, o echipă de specialişti se apleacă asupra diversităţii, complexităţii şi frumuseţii limbajului uman.

Se propune o călătorie în jurul lumii lingvistice, analizând sursele, caracteristicile şi rela­ţiile reciproce dintre limbile noastre, şi abordează limbile de circulaţie mondială, limbile majoritare şi minoritare din fiecare zonă geografică şi chestiuni esenţiale precum limbile periclitate şi cele dispărute.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *