Pedro Galvez – Testamentul lui Seneca

CopertaUn roman neobişnuit, o evocare magistrală a vieţii senatorului şi filosofului Seneca, intriga politică a unei ere şi un portret de excepţie al împăratului-tiran, Nero.

Nero are 25 de ani. Seneca, profesorul şi consilierul împăratului Nero, asistă îndurerat la evoluţia fiului său adoptiv, care se înrăieşte şi se lasă manipulat de noua lui amantă, Poppaea şi a noului său consilier, Tigellinus. Între timp soţia lui Nero fusese torturată şi ucisă cu consimţământul împăratului. Seneca simte, la rândul lui, că a căzut în dizgraţie şi că ar putea cumva să devină o victimă a intrigii de la curte. Temându-se pentru viaţa sa, consideră că a sosit momentul să părăsească Roma şi să se dedice filosofiei în Atena, dar împîratul nu îi permite. În final se refugiază pe Muntele Vezuviu, unde ţine un post sever şi îşi dedică timpul reflecţiei şi activităţii intelectuale. După această perioadă este complet revigorat şi întinerit. Şi se dedică intens scrisului. Credea că-şi găsise, în sfârşit, calea spre libertate. Totuşi….

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *