Pecican Ovidiu – Evul mediu fictiv

Unknown25.00 – 20.00 Lei

Volumul lui Ovidiu Pecican, “Evul Mediu fictiv”, cuprinde o serie de 17 articole (dintre care 9 inedite) care ridică problema laturii ficționale care nu se lasă niciodată așteptată prea mult în istorie. De altfel, ține autorul să precizeze încă din cuvântul înainte, “n-aș vedea nici acum, cum n-am făcut-o nici cu câțiva ani în urmă, imaginarul, ficțiunea în opoziție cu realitatea istorică. De la “Luptă lui Vladislau cu tătarii” la “Tarot” ca “o viziune occidentală a lumii medievale” sau de la “Cine a scris cronica lui Radu de la Afumați?”, până la descrierea minuțioasă a “Văii Vaserului” care contestă itinerariul imaginat de N. Iorga cu privire la expediția lui Dragoș-Vodă, articolele au rolul de a amenda opinii sau raționamente istorice care trec astăzi ca adevăruri, fără să fi fost documentate și justificate suficient la vremea lor.

Ovidiu Pecican scrie că un eseist autentic, cu un evident talent de prozator, fără ca latura estetică a operei sale să pună în umbră precizia științei istorice sau acuratețea informațiilor, acestea din urmă fiind oferite întotdeauna pe baza unor surse incontestabile, de prima mână.
Order Evul mediu fictiv Preţ redus @ RON20,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *