Pearl Buck – Casa de lut. Fiii. Vol 2

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1938

pentru descrierile şi dense şi autentic epice ale vieţii ţărănimii chineze, precum şi pentru capodoperele ei în domeniul biografiei

Fiii reprezintă un volum din seria Casa de lut a autorului a laureatului Nobel, Peral S. Buck. A fost publicată în 1932. Povestea estE a copiilor lui Wang Lung care au moştenit terenurile după moartea sa.  Familia ia pregătit bătrânului adevărate funeralii. După aceea se dă bătălia de succesiune.

Tigrul cere fraţilor săi, „moşierul” şi „vânzătorul”, bani pentru a-şi consolida o armată. Mai mult, chiar să împrumute arginţi şi să le dea copiii pentru a face parte din comandamentul său. Fiecare îşi dă doar unul. Tigrul cucreşte o zonă condusă de Leopold, pe care-l prinde şi-l ucide. Îi capturează consoarta, extrem de rebelă, pe care o închide o vreme, iar ulterior o ia de nevastă. La scurtă vreme aceasta fuge cu alţii.

Slăbit de lupte, Tigrul cere din nou ajutorul fraţilor săi. Află că o serie de nepoţi se înrolează în armată. Momentul culminant este atunci când i se dă de ştire că fiul său s-a înrolat în trupele revoluţionare şi luptă contra intereselor sale de Tigru, neîmblânzit.

De acelaşi autor

Casa dezbinată

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *