Pavel Năstase – Auditul şi controlul sistemelor informaţionale

Obiectivul principal al acestei cărţi este de a oferi o viziune globală asupra auditului şi controlului sistemelor informaţionale, prezentând principalele tehnici şi metode, şi analizând câteva domenii importante ale SI.

Cartea este structurată în şapte capitole, după modelul de curiculă din 2004, oferită de departamentul de educaţie al ISACA, şi se bazează în principal pe tematica pentru pregătirea examenului de certificare CISA. Prezentarea la sfârşitul fiecărui capitol a unui test de tip grilă, pentru  autoevaluarea cunoştinţelor, permite o înţelegere mai uşoară a conceptelor şi o apreciere graduală privind nivelul de pregătire a studenţilor.

Cartea reflectă experienţa pe care autorii o au în domeniul informaticii de gestiune, precum şi în practica de audit din România. O parte dintre autori sunt membrii ISACA, experţi contabili, auditori financiari şi, pe lângă activitatea didactică la ASE, desfăşoară şi activitate practică de consultanţă şi audit la diverse companii sau bănci.

Prin structura şi conţinutul său, cartea constituie un manual de referinţă pentru studiul disciplinei „Auditul şi controlul sistemelor informaţionale”, care se predă în cadrul programelor de master la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune (CIG), precum şi la alte facultăţi cu profil economic din ţară. De asemenea, poate fi folosită ca un manual de pregătire în vederea examinării pentru certificarea CISA, precum şi de practicienii din domeniul auditului, pentru însuşirea cunoştinţelor necesare şi fundamentarea opiniilor acestora. Nu în ultimul rând, cartea se adresează tuturor celor care vor să se iniţieze în profesia de auditor IT.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *