Paulo Coelho – Manuscrisul găsit la Accra

1De Alexandru Cristian

Lupta pentru supremaţie a existat dintotdeauna. Omul şi-a dorit mereu să fie câştigător. Hegel spune că istoria este o luptă a recunoaşterii. Cruciadele au fost războaie intrate în legendă prin patosul şi mirajul luptei armate. Nu a fost un festival al crimelor de război ci a fost o luptă plină de onoare şi dăruire.

Într-un Manuscris găsit la Accra ( Manuscristo Encontrado em Accra ) se găsesc perle de înţelepciune. Cuvinte îngropate demult scoase la suprafaţă de acel straniu destin care permite valorilor să reziste în timp şi să lupte cu timpul. În seara dinanintea atacului Ierusalimului de către armata marelui Saleh Al-Din cunoscut ca şi Saladin un bătrân înţelept , Coptul ,  le ţine predici de o mare frumuseţe locuitorilor înfricoşaţi de urgia islamică. Învăţăturile sale sunt profunde şi pline de varitetate. La o lectură mai atentă observăm un stile ecletic, învăţături culese din toate culturile lumii. Acest manuscris este o Carte a Înţelepciunii , conţinutul ei a fost ţinut secrete.

Marele secret al acestui manuscris este accentuarea rolului omului în construcţia Universului. Omul prin darurile pe care le are de la Dumnezeu poate stăpâni cosmosul şi elementele sale. Omul modern este anticipat în  acest manuscris găsit într-un bastion al cavalerilor templieri , braţul armat al Sfântului Părinte.

Paulo Coelho a scris o carte plină de must cultural. Învăţături diverse compilate din zeci de culturi. Acestă carte ne confirmă că indiferent de locul în care trăieşte omul acesta are în continuare un singur ţel , aflarea înţelepciunii. Un roman scris bine cu o notă optimistă în ceea ce priveşte viaţa. Toate învăţăturile din acest roman duc către un singur cuvânt victorie.

Cruciadele şi eternul conflict din Orient ne arată că omul nu a învăţat ce înseamnă toleranţa şi că blestemul cel mai mare este acela de a ignora înţelepciunea.

 

 

 

Order Manuscrisul găsit la Accra Preţ @ RON27,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Cristian Alexandru

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987 în Brăila. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Bucureşti, masterul de Securitate şi Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. A publicat volumele de poezii Versuri Ciobite la Editura Semne-Artemis-2011, Pietre și Inimi la Editura Epublisers-2015. A publicat cărți de politică internațională și geopolitică, printre care amintim monografia Între Elefant, Urs şi Dragon- Spre o nouă arhitectură globală, la Editura RAO-2014. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale. A publicat peste 200 de recenzii literare. A publicat poezii și articole pe blogul personal AlexCristian.ro dar și blogul site-ului ziarului Adevărul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *