Paulo Coelho – Alchimistul

pozaO dată la câteva decenii, apare o carte care schimbă pentru totdeauna viaţa cititorilor săi. Alchimistul lui Paulo Coelho este o astfel de carte. Singura noastră obligaţie este să ne realizăm destinul. Extraordinarul roman al lui Paulo Coelho a inspirat milioane de cititori din întreaga lume. Această poveste, uluitoare în simplitatea şi înţelepciunea ei, este despre un păstor andaluz pe nume Santiago care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în Africa de Nord în căutarea unei comori îngropate în Piramide. Pe drum întâlneţte o ţigancă tânără şi frumoasă, un bărbat care îşi spune rege şi un alchimist, care îi arată calea. Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago poate depăţi obstacolele întâlnite în drumul prin deşert.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Paulo Coelho – Alchimistul”

  1. mariana spune:

    Coelho ma face sa patrund intr-un spatiu unde-mi pot regasi emotiile,gandurile,sentimentele,pe care le-am uitat,sau le-am pierdut,sau inca nici nu le-am trait…asa,o stare,de gratie,intre vis si realitate,o profunzime a inimii si sufletului,in care ne regasim unii pe(cu)altii(noi insine)

  2. Roxandrei spune:

    Atunci cand l-am descoperit pe Paulo Coelho inca citeam Baltagul. A fost un soc cultural pentru mine si de atunci am inceput sa ii citesc toate cartile. Fiecare carte are o poveste interesanta, dar cartea se rezuma la mai mult decat atat. Fiecare carte contine multe invataturi despre viata care sunt prezentate sub forma de metafore. Totusi din toate cartile pe care le-am citit, Achimistul va ramane in topul preferintelor mele. De aceea am simtit nevoia sa prezint cartea asa cum m-a inspirat atunci cand am citit-o: http://roxandrei.ro/diverse/alchimistul/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *