Paul Lendvai – Ungurii. Timp de un mileniu învingători în înfrângeri

Abordând cu exemplară obiectivitate istoria Ungariei, cu luminile şi umbrele ei, Lendvai analizează şi interpretează cu maturitate, luciditate şi spirit critic toate reperele – controversate şi paradoxale – ale acesteia: apariţia ungurilor „barbari“ în Europa secolului al IX-lea, regatul apostolic al Árpádienilor, dezastrul mongol din 1241, epoca eroică a Huniazilor, catastrofa de la Mohács, bilanţul funest al stăpânirii turceşti, Ungaria în umbra monarhiei habsburgice, lupta pentru libertate din veacurile al XVI-leaXIX-lea, dualismul austro-ungar, Trianon, 1956… Cum se explică răsunetul european al unei culturi ce a stat dintotdeauna sub semnul „singurătăţii excepţionale“ a limbii fino-ugrice care a plămădit-o? Ce înseamnă, în fond, spiritul maghiar?

„O lucrare de neocolit, la cel mai înalt nivel istoriografic şi, în acelaşi timp, o lectură captivantă… Această poveste a celor o mie de ani de istorie a ungurilor în Europa este cât se poate de limpede şi de onestă.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Order Ungurii. Timp de un mileniu învingători în înfrângeri Preţ @ RON49,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *