Pachet Opere Apostol N. Caciuperi

Opere 1. Noulu Testamentu
Apostol Caciuperi a tradus în aromână, integral, Noul Testament. A lucrat la acestă traducere socotind că Noul Testament reprezintă baza civilizaţiei creştine.
Opere 2. Traduţeri dit literatura română şi universală
Traducerile realizate de Apostol Caciuperi fac parte dintr-un proiect amplu care trebuia să creeze o bibliotecă fundamentală destinată aromânilor. Din acest vast proiect, a tradus în volum Poezii de Lucian Blaga şi Nuvele dde Ioan Slavici, precum şu fragmente din opera lui Barbu Delavrancea, Emil mGârleanu, Octavian Goga, Mihail Sadoveanu, etc. Din literatura universală a tradus texte din opera Fraţilor Grimm, E.A. Poe, Alphonse Daudet, etc.
Opere 3. Gramatică armânească. Proiectu di manual şcolar
Editat la Freiburg, Germania, este rodul unor cercetări lingvistice de anvergură. Ea a fost concepută ca un manual şcolar. Viziunea didactică a fost însoţită în cazul lingvistului Caciuperi d eun proiect mai amplu, axat pe salvarea culturii aromâne.
Opere 4. Cursu practic di graiu armânesc
A realizat acest curs folosind ca model celebrul Cours de langue et de civilisation francaise. Ea poate fi considerată un manual obligatoriu pentru străinii care ajung în comunităţile de aromâni fiind utilă şi generaţiilor mai tinere de aromâni.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *