Owen Matthews – Copiii lui Stalin. Trei generaţii de dragoste şi război

Romanul lui Owen Matthews, in linia scrierilor lui Pasternak si Soljenitin, este o opera rascolitoare ce evoca destinele unei familii pe parcursul a trei generatii. Nominalizat la „Premiul pentru debut” acordat de revista The Guardian, este o marturie pe cât de profunda, pe atât de tulburatoare, o uluitoare cronica a secolului al XX-lea in spatiul rus, o evocare de neuitat a unor povesti de supravietuire si mântuire.

In inima Moscovei postcomuniste a anilor 1990, un tânar reporter regăseşte urmele familiei sale şi a unor existenţe care îl obsedează…

… ascensiunea şi declinul carierei bunicului său, Boris Bibikov, un adevărat homo sovieticus, erou al colectivizării tragice din perioada de debut a epocii staliniste, victimă a epurărilor din 1937… odiseea mamei sale, Liudmila, în condiţiile a trei ani de haos din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, separată de sora sa în fuga pe întinsul stepelor ruse şi crescută în orfelinate suprapopulate şi spitale insalubre… drama celor doi îndrăgostiţi prinşi în constrângerile chinuitoare din timpul Războiului Rece – Mervyn, tatăl lui, un englez rusofil care a îndrăznit să refuze ofertele KGB-ului, şi Liudmila, devenită o strălucita intelectuală disidentă.

Corespondenţa pasională a părinţilor săi de-a lungul a şase ani, dosarul de la NKVD al bunicului său şi propriile sale rătăciri în capitala decadentă a Rusiei îl vor ajuta pe Owen Matthews să-şi descopere rădăcinile duale şi să dea curs dorinţei obsedante de a aşterne totul pe hârtie.

Order Copiii lui Stalin. Trei generaţii de dragoste şi război Preţ @ RON25,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Owen Matthews – Copiii lui Stalin. Trei generaţii de dragoste şi război”

  1. Carmen Ciofu spune:

    Am citit aceasta carte imediat dupa aparitia ei in limba romana. Mi s-a parut exceptionala .Poate fi receptata mai bine de cei care au trait ” pe viu” epoca aceea… Este cazul meu. Cred ca este un document tulburator pentru posteritate, o carte de istorie si invatatura pentru generaliile tinere. Stilul cartii este antrenant,cartea nu se poate lasa din mana, se citeste „intr-un suflet”. Recomand cu multa caldura acest volum de debut al autorului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *