Otto Rahn – Cruciada împotriva Sfântului Graal

Cruciada împotriva Sfântului Graal reprezintă una dintre cărţile de referinţă care au marcat ani de-a rândul literatura conspiraţionistă şi pe cea ocultă. Pornind de la legenda catarilor şi de la posibilul rol pe care aceştia l-au jucat în istoria Graalului, celebrul medievist Otto Rahn a întreprins un studiu amănunţit, în care îmbină rezultatele cercetărilor sale arheologice în sudul Franţei cu interpretările mistice ale unor opere precum Parsifal sau Lohengrin.

Dezvăluirile se ţin lanţ, iar cititorul asistă la aglutinarea subtilă, dar spectaculoasă a unor vechi legende (precum cea despre lâna de aur) cu fapte istorice plasate acum într-o lumină nouă (cruciadele, lupta Bisericii Catolice împotriva catarilor, acţiunile Cavalerilor Templieri). O carte bine documentată şi tulburătoare despre unul dintre cele mai bine păzite secrete din istorie, în jurul căruia s-au ţesut intrigi nenumărate şi speculaţii mai mult sau mai puţin întemeiate.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *