Dan Oltean – Munţii dacilor. Călătorii pe plaiurile regeşti ale Sarmizegetusei

Cartea Munţii dacilor. Călătorii pe plaiurile regeşti ale Sarmizegetusei este un ghid  conceput ca o invitaţie la călătorie. Faţa de tot ceea ce s-a scris pâna acum despre Munţii Dacilor, lucrarea de faţa are avantajul că nu vorbeşte în paradigme arheologice şi nici nu cade în capcana unor inutile descrieri geografice. La începutul fiecărui capitol există o succintă expunere a unei teme dacice, urmată de descrieri de trasee, însoţite de hărţi detaliate şi de fotografii sugestive.

Nimeni nu va înţelege sufletul dacilor dacă nu va efectua călătoriile pe plaiurile regeşti din jurul Sarmizegetusei. Veţi păşi pe urmele lui Deceneus, Burebista, Comosicus, Duras, Scorilo, Vezinas, Decebalus şi a zecilor de mii de daci care erau gata să se jertfească în orice moment pentru a-şi apăra valorile în care credeau.

Proiect al Centrului de Cercetări în Dacologie din Bucureşti.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *