Octavian Pantis – Practical leadership

„Te invităm ca, în timp ce asculţi acest mini-training, să ai în minte oamenii cu care lucrezi zilnic şi să raportezi la ei orice discutăm aici.

Ca să definim acum zona în care ne mişcăm, noi credem că leadership înseamnă să obţii rezultate prin alţii.
Această definiţie este construită în jurul a două cuvinte: rezultate şi alţii. Rezultate pentru că despre asta e vorba până la urmă. Un om e pus să conducă o companie sau un departament sau o fundaţie sau o echipă de baschet pentru a obţine anumite rezultate. Fără nevoia sau dorinţa de rezultate, nu prea putem vorbi despre leadership ci mai degrabă despre un fel de hobby. A doua componentă esenţială a definiţiei o constituie cuvântul „alţii”. Fără „alţii” nu există niciun fel de leadership.

A obţine rezultate prin alţii este deci definiţia simplă la care ne raportăm în minutele următoare, pentru că se pot obţine rezultate prin alţii în mai multe feluri, dintre care unele mai sănătoase şi mai durabile decât altele.” Octavian Pantis-TMI România

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *