Octavian Paler – Calomnii mitologice

1Pornind de la o frământare a tinereţii, Octavian Paler demonstrează în această ultimă lucrare a sa de ce lumea modernă nu mai poate crea mituri. Calomnii mitologice este cartea la care Octavian Paler a lucrat până la ultima suflare, este un adevărat testament literar. Mărturisirea făcută de autor cu referire la cele doua eu-ri ale sale este extrem de emoţionantă:

„Eu am încercat sa împac în mine două eu-ri diferite: unul raţional, cu o mare nevoie de logică, altul afectiv, care nu s-a putut ridica deasupra sentimentelor.
Eu-l raţional a tânjit, constant, să mă comport rezonabil. Eu-l afectiv i-a zădărnicit mereu eforturile. Rezultatul? Niciodată n-am ştiut prea bine ce vreau. Şi niciodată nu m-am mulţumit cu ceea ce am reuşit să obţin”.

Multitudinea de întrebări lansate în această scriere a rămas încă fără răspuns, dar ne prezintă un Octavian Paler aşa cum nicio biografie nu ni l-ar putea prezenta vreodată – “Şi câţi oare nu sunt ca mine? Copil al marilor oraşe, flori de asfalt, crescând capricios şi, câteodată, «interesant»”.

Order Calomnii mitologice Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *