Octavian Mândruţ – Geografie. Caietul elevului pentru clasa a IV-a

Caietul este destinat elevilor care studiază geografia în clasa a IV-a. Titlul disciplinei, Introducere în geografie, pune în evidenţă caracterul introductiv al învăţării geografiei la această clasă.

De la localitatea natală la planetă, o altă componentă a titlului, indică drumul care trebuie parcurs în această clasă pentru învăţarea geografiei. De aceea, caietul dezvoltă dimensiunea locală şi regională a învăţării geografiei, prin teme care se referă la clasă, şcoală, orizontul local, localitatea, reşedinţa de judeţ, judeţul (sau municipiul Bucureşti), regiunea geografică a orizontului local şi alte regiuni. În final, sunt incluse anumite date despre judeţe, ţară, Europa, Pământ, astfel încât orice elev interesat de aprofundări tematice le poate utiliza pentru analiza şi explicare, nu pentru memorare.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *