Oana Stoica Mujea – Regina Elfa

resize.phpCartea, Regina Elfa, de Oana Stoica Mujea, are ca personaj principal, pe regina elfa Yassuna. Aceasta îşi continuă aventura şi luptă cu forţele malefice, dar mai ales duce un proces de adâncire în propria fiinţă, identificându-se într-o formă alegorică cu Moartea. Yassuna îşi înfruntă propriile temeri, se confruntă cu propriile stihii, pentru a putea renaşte şi a deveni regină peste toţi elfii.
Trecerea prin moarte pare o condiţie, ca un bildungsroman, ca să ocupe locul de drept în faţa supuşilor dar şi a celorlalte neamuri. Ireversibilitatea timpului este o altă temă atinsă de scriitoare, jucându-se cu noţiunile de trecut, prezent, planuri suprapuse.
Dincolo de războiul personal al reginei elfe, Oana Stoica Mujea aduce în acest volum personaje noi, mai puternice sau mai slabe, noi orânduieli şi rămâne acelaşi final deschis care îl face pe cititor să aştepte cu nerăbdare următorul volum.

De acelaşi autor

Războil reginelor. Cartea întâi. Vol 2

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *