Norman Manea – Plicul negru

index39.95 – 19.97 Lei

„Din Plicul negru cititorul învaţă despre duplicitatea perfidă a sistemului totalitar ceauşist mai mult decât din zeci de eseuri politice.” (World Literature Today)

Plicul negru este ultimul roman publicat în ţară de Norman Manea, în 1986, cu puţin timp înainte de a părăsi România. Personajul central al cărţii, Tolea, se află în pragul unei căderi nervoase, linia de demarcaţie dintre conştientizarea realităţii şi lumea visului, a imaginaţiei, ştergîndu-se, discret, pe parcursul naraţiunii. Cartea creează un mister psihologic ce ţine mereu trează atenţia cititorului, conţine o istorie a căutarii unei organizaţii secrete, povestea unui anchetator care-şi pierde minţile, toate creînd, în final, o lectură dinamică, deşi cu o structură complexă, un fel de puzzle literar.

De acelaşi autor

Vizuina

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *