Norman Davies – Varşovia

coperta_1042.gifVarşovia. Insurecţia din 1944 În august 1944, mult încercata populaţie a Varşoviei credea că eliberarea este aproape. Hotărâţi să-i alunge pe nazişti, membrii rezistenţei au scos în stradă mii de oameni înarmaţi. „Bătălia pentru Varşovia” a durat şaizeci şi trei de zile, a dus la uciderea a mii de civili nevinovaţi şi a marcat unul dintre cele mai sângeroase momente din al Doilea Război Mondial. Şi totuşi, Stalin a condamnat insurecţia ca pe o aventură criminală şi a refuzat să-i vină în ajutor, în timp ce aliaţii occidentali ai Poloniei – Anglia, în primul rând – au decis că nu prea era mare lucru de făcut. Această carte examinează cu obiectivitate şi competenţă evenimente care au fost trecute cu vederea vreme de jumătate de secol şi scoate la lumină adevărata amploare a unui sacrificiu care a văzut una dintre cele mai vechi capitale ale Europei rasă de pe faţa pământului de trupele Wehrmachtului. Fundamentală în evoluţia celui de al Doilea Război Mondial şi în cea a Războiului Rece, tragedia Insurecţiei varşoviene ocupă un loc unic în istoria secolului XX.

„Norman Davies ştie mai multe despre Polonia decât oricare alt istoric occidental şi manifestă o adevărată dragoste pentru poporul acestei ţări. Şi cunoştinţele, şi pasiunea – reflectate în furia faţă de Aliaţii care au trădat Insurecţia – sunt prezente în această carte remarcabilă.” Max Hastings, Sunday Telegraph

Order Varşovia Preţ @ RON69,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *