Nojoud Ali – Divorțată la 10 ani

UnknownNojoud Ali este cea mai tânără femeie divorţată din lume

Forţată de părinţi să se căsătorească la 10 ani, abuzată de soţul legitim, ea a avut curajul să meargă singură la tribunal. O poveste adevărată.

Este o fetiţă dintr-o familie săracă din Yemen. Tatăl ei a considerat că nu mai are bani să o ţină acasă și i-a dat-o în căsătorie unui bărbat cu 20 de ani mai în vârstă decât ea. Deși promisese să aștepte ca fetiţa să devină majoră pentru a o trata ca femeie, bărbatul respectiv o bătea zilnic și o siluia. Nici familia soţului, nici familia ei n-au sprijinit-o pe Nojoud Ali. Dimpotrivă.
Fetiţa a reușit într-o bună zi să fugă și a ajuns la porţile tribunalului din Sanaa. A cerut divorţul. A avut norocul să fie ascultată de o avocată ce se ocupa cu apărarea drepturilor femeii.
Cazul a fost fără precedent în Yemen şi a stârnit agitaţie în media din întreaga lume. Cartea Divorțată la 10 ani relatează povestea fascinantă și dură a acestui copil care a fost obligat să renunţe la copilărie și la jucării pentru o căsnicie.
Pe 10 noiembrie 2008, cea mai tânără divorţată a lumii a primit, la New York, Premiul „Femeia anului”, decernat de revista americană Glamour. A împărţit această neașteptată consacrare cu vedeta de cinema Nicole Kidman, cu

Order Divorțată la 10 ani Preţ @ RON28,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “Nojoud Ali – Divorțată la 10 ani”

  1. ROXANA spune:

    Buna ziua
    Cartea Nojoud Ali & Delphine Minoui – Divorțată la 10 ani a fost publicata si in Romania ? Am vreo sansa sa o gasesc intr-o librarie sau pe un site ? am tot cautat pe internet dar tot ce gasesc sunt articole referitoare la aceasta carte.
    Va rog sa ma ajutati
    Multumesc
    Roxana

  2. Ilă Citilă spune:

    Cartea este tradusa si publicata la editura PandoraM, parte a grupului editorial Trei. Ila
    putem sa v-o trimite si noi. Trimite-ti datele de contact: pe carteaprinposta@bookisela.ro

  3. Aurelia spune:

    Buna! Sunt din Rep. Moldova si am tot cautat aceasta carte, dar din pacate nu o pot gasi..Mi-o puteti da si mie va rog?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *