Nina Berberova – Cartea fericirii

UnknownCartea fericirii este un roman despre viata unei femei care a crezut necontenit că este fericită. Prima oară in copilărie, când, găsind în parc un baiat necunoscut, l-a luat acasă, cu gândul să-l păstreze numai pentru ea. S-a inselat insa, nu era fericirea, era numai un pas spre aceasta: prietenia.
A doua oară, luând pe cineva drept altcineva, s-a căsătorit. O greşeală care i-a adus milă, tristeţe şi singurătate. Iar a treia oară, cand s-a lasat iubita ca sa-si dovedeasca doar ei ca este tanara, a ajuns sa nu se mai recunoasca in oglinda. Dar, la un moment dat, a stiut sigur ca nu se mai insala. Nu l-a crezut pe „el”, atunci când i-a spus că fericirea e ca aerul, că nici măcar n-o simţi. Nina Berberova a dat lumii o carte despre viaţa grea a unei femei fericite.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *