Nicolae Minovici – Tatuajele în România

Chestiunea tatuajelor a jucat şi joacă încă şi azi un mare rol atât în etnologie sau antropologie, cât şi mai cu seamă în   medicina legală în chestiunea identităţii, unde până mai deunăzi, de când serviciul de identificare bazat pe date ştiinţifice, adică pe antropometrie, a făcut ca tatuajul, ca mijloc de a stabili identitatea, să rămână pe planul al doilea.

Cu toate acestea, azi încă, prin varietatea şi numărul lor, ta-tuajele ne arată adeseori stadiile vieţii unui individ şi câte-odată profilul său moral. Ele sunt cicatrici vorbitoare, după cum le numeşte profesorul Lacassagne. În medicina judiciară nu există un semn mai bun de identitate ca tatuajele, prin caracterul permanenţei, al duratei şi dificultăţii de a le face să dispară.

Etnologia tatuajelor, care aparţine mai tuturor popoarelor din celelalte continente, ne arată că decorarea pielii, atât de cultivată în toate timpurile şi la toate popoarele sub forme variate, ţine de unul dintre instinctele primordiale ale umanităţii: dorinţa de a plăcea.

Order Tatuajele în România Preţ redus @ RON21,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *