Nicolae Dănuţ Botea – Ghid practic pentru pregătirea şi verificarea situaţiilor financiare şi a calculului impozitului pe profit

E-book

Cartea Ghid practic pentru pregătirea şi verificarea situaţiilor financiare şi a calculului impozitului pe profit include 4 instrumente practice extrem de utile fiecărui contabil şi auditor financiar pentru pregătirea şi verificarea eficientă a situaţiilor financiare anuale şi a calculului impozitului pe profit.

Lucrarea conţine:

I. Lista principalelor modificări aduse de OMFP 3055/2009 faţă de vechile reglementări contabile prezentate într-un mod accesibil, uşor de înţeles şi urmărit.

II. Lista de control a informaţiilor şi a notelor explicative care trebuie incluse în situaţiile financiare anuale cu care se poate verifica şi documenta  dacă la redactarea situaţiilor financiare au fost luate în calcul şi detaliate corespunzător toate aspectele semnificative legate de entitatea care face raportarea.

III. Lista de control cu privire la respectarea principalelor cerinţe legate de calculul impozitului pe profit cu care se poate verifica şi documenta  calculul impozitului pe profit şi respectarea principalelor cerinţe legale.

Anexă. Un format standard de situaţii financiare anuale individuale cu exemple de politici contabile, note explicative şi alte informaţii care trebuie incluse, precum şi detalii cu privire la situaţia modificărilor capitalurilor proprii şi a fluxurilor de numerar – metoda directă şi indirectă. Materialul poate fi folosit de către fiecare contabil la redactarea şi completarea situaţiilor financiare pentru entităţile care aplică OMFP 3055/2009.

Despre autor:

Botea Dănuţ Nicolae are o bogată experienţă de peste 17 ani în auditul financiar şi în consultanţa fiscală şi contabilă, dintre care 14 ani ca membru al echipei Ernst Young din România.

În prezent este Managing Partner al firmei de consultanţă fiscală şi audit financiar TAX AUDIT SOLUTIONS SRL.

A coordonat proiecte de auditare a situaţiilor financiare locale şi IFRS şi a raportărilor de grup pentru diverse societăţi din România, inclusiv societăţi listate la bursă din industria siderurgică, farmaceutică, automotive, textilă şi alimentară, media, precum şi societăţi de distribuţie şi de comerţ.

A făcut parte şi din echipa de taxe Ernst Young fiind specializat în optimizarea costurilor fiscale şi în consultanţa contabilă unde în calitate de coordonator a finalizat cu succes astfel de proiecte pentru importante societăţi din România.

Este auditor financiar, expert contabil, auditor intern certificat şi practician în insolvenţă.

Este FCCA, CIA, şi membru CAFR, CECCAR şi UNPIR.

Livrare:

Capitolele I, II şi III sunt livrate în format .pdf.

Acesta este un format portabil şi needitabil. Documentul va putea fi printat dar textul din document va fi protejat electronic împotriva copierii. Fişierele în format .pdf pot fi deschise şi parcurse cu Adobe Reader (software gratuit).

Anexa este livrată în format .doc.

Acesta este un format editabil. Documentul va putea fi printat. Fişierele în format .doc pot fi deschise, parcurse şi editate cu orice versiune Microsoft Word (97 sau mai sus). În funcţie de platforma de lucru, aceste fişiere mai pot fi deschise şi cu: Apple Pages, Open Office sau alte programe de editare text. Formatul .doc nu este unul portabil, motiv pentru care pot exista diferenţe de layout şi încadrare text / tabele de la o versiune de Word la alta, de la un software de editare la altul sau de la un sistem de operare la altul.

În urma confirmării unei comenzi, cumpărătorul va primi un email cu două ataşamente: capitolel I, II si III în format pdf şi anexa în format doc. De asemenea, cumpărătorul va primi o serie de indicaţii privind deschiderea şi utilizarea documentelor.

Plata se va face prin  cont bancar sau prin PayPall

 

 

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *