Nichita Danilov – Amurgul orașelor

Coperta35.00 – 28.00 Lei

 Amurgul orașelor este o antologie care reunește cele mai valoroase poezii scrise de Nichita Danilov de la debutul din anii 80 până în prezent. Deși este un membru de seamă al optzecismului, prezent în toate antologiile importante ale acestui curent literar, Nichita Danilov propune o poezie atemporală, metaforică, parabolică, cu scenarii mitice, al cărei model este, cum remarca și Nicolae Manolescu, Lucian Blaga. Se poate detecta la Nichita Danilov un neoexpresionism mistic și vizionar, dublat de o conștiință ironică vie. Există, în Amurgul orașelor, superbe poezii de dragoste, de o clasică simplitate, cât și poeme alegorice, cu substrat filozofic, dar și capodoperaNouă variațiuni pentru orgă.

„Din generația ´80, Nichita Danilov e unul dintre cei mai înzestrați poeți-prozatori. În plus, se pare ca are toate șansele să devina și el (de n-o fi ajuns deja!) o „figură mitică” a poeziei ieșene. Numai că mitul, în măsura în care consacră, răpește vieții caracterul ei imprevizibil, surprinzător. Dar talentatul scriitor ne-a arătat și până acum că știe cum să evite primejdia. ”  (Antonio Patraș)

Order Amurgul orașelor Preţ redus @ RON28,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *