Nedjma – Fructul interzis.Romanul erotic al unei femei din lumea arabă

„Un roman erotic scris de o femeie din lumea arabă!
Iată o mărturie extraordinară: o tânără femeie din lumea arabă îndrăzneşte să transgreseze tabu-ul sexului şi al tăcerii pentru a-şi povesti viaţa intimă! O educaţie represivă, un mariaj forţat în care sexualitatea echivalează cu violul, o eliberare disperată ce înseamnă automat alungarea din familie, o pasiune senzuală şi ucigătoare, în fine, libertatea unui destin de curtezană…
Această carte voluptoasă, incandescentă, jubilatorie şi strălucitoare este un act politic, o recâştigare a dreptului de a vorbi şi a trăi. Dezvăluindu-se prin roman, autoarea este încă nevoită să se ascundă în spatele voalului şi al numelui atunci când este invitată în emisiunile TV.
O capodoperă erotică, o declaraţie de iubire şi mânie. Un şoc.

În faţa unei asemenea prezentări, minţile neîncrezătoare au bănuit mai întâi o strategie de marketing. Cu toate acestea, puţini cei care să nu fi fost deîndată seduşi de această carte surprinzătoare, care conjugă erotismul, mânia, senzualitatea, deşănţarea şi poezia cu o indiscutabilă fineţe! Despre autoarea romanului ştim că trăieşte într-o ţară din Maghreb şi că este acum în vârstă de patruzeci de ani. Să mai adăugăm că are talent… şi curaj. Pseudonimul Nedjma, sub care se ascunde, să fie oare o pavăză eficientă împotriva furiilor integriste? Greu de crezut…”
Lire, 2004

Nedjma glorifică erotismul, ridicându-l la rangul de extaz religios, de rugă mistică… O contribuţie îndrăzneaţă la literatura erotică.”
Kirkus Reviews

„O carte teribil de puternică: iată, scrisă de o femeie musulmană, povestea densă şi pasionantă, lipsită de concesii sau iluzii, a unei pasiuni sexuale.”
Catherine Millet, autoarea cărţii Viaţa sexuală a Catherinei M.

„O adevărată Guerillă literară! Romanul este un act de rezistenţă politică, redând revolta unei femei arabe ce-şi revendică hotărât libertatea asupra plăcerii, trupului şi limbajului.”
Der Spiegel

De acelaşi autor

Prin ţara simţurilor.Poveste erotică

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *