TAZ: România în criză/Naţionaliştii zămislesc antisemitismul

Articol despre presupusa asasinare a lui Eminescu de către evrei, apărut la 16 iunie 2010 în ziarul berlinez Tageszeitung (TAZ), autor William Totok (traducere: Doru Braia) :

Secretarul general al ultranaţionalistului partid PRM acuză evreii de a-l fi omorât pe poetul Mihai Eminescu. Cu o asemenea instigare, încearcă în vremuri de criză să capteze alegători.

Misterioasa moarte a lui Mihai Eminescu

Fluturatul drapelelor este încă cea mai inofensivă formă de manifestare a naţionaliştilor din România. Mihai Eminescu (1850-1889), poet naţional al romantismului târziu, a fost omorât de evrei. Teza este reprezentată de secretarul general al Partidului România Mare (PRM), Gheorghe Funar. Cu ocazia comemorării a 121 de ani de la moartea lui Eminescu, Funar a organizat în oraşul transilvănean Cluj o conferinţă de presă, pentru a-şi anunţa spectaculoasa sa interpretare conspiraţionistă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Pages: 1 2

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *