National Geographic – Cambodgia (Colecţia Adevărul)

Cambodgia este o destinaţie care multora le poate părea excentrică, mai ales prin prisma teribilului război civil prin care a trecut această ţară, precum şi a poveştilor despre khmerii roşii şi celebrele câmpii ale morţii. Ea îşi uimeşte însă vizitatorii prin vitalitatea şi optimismul de care dau dovadă locuitorii ei, ca să nu mai vorbim de frumuseţea ireală a peisajelor şi de arhitectura impresionantă a faimoaselor sale temple.

În cele 320 de pagini ale sale, ghidul National Geographic Traveler – Cambodgia prezintă nu doar cele mai interesante locuri şi activităţi specifice regiunii, ci şi istoria, cultura şi modul de viaţă ale unei ţări aflate în plin proces de regenerare. Vom avea ocazia să cunoaştem, prin intermediul unui text captivant insoţit de fotografii senzaţionale, celebrele temple de la Angkor Wat, unde arhitectura întâlneşte jungla, satele plutitoare de pe Tonle Sap – lacul care hrăneşte peste 25 la sută din populaţia ţării, sau urmele sângeroasei istorii recente a Cambodgiei. De asemenea, latura practică a ghidului nu se rezumă doar la sfaturi despre locuri de vizitat şi necesarul de obiecte personale pe care orice turist prevăzător trebuie să şi-l asigure, ci ne învaţă şi modalităţile prin care putem contribui noi înşine la reconstrucţia acestei ţări.

De acelaşi autor

India (Colecţia Adevărul)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *