Mosab Hassan Yousef – Fiul Hamasului

CartePovestea ororilor petrecute în sânul grupării teroriste Hamas.
Mosab Hassan Yousef este fiul unuia dintre liderii și fondatorii Hamasului. Această carte este autobiografia lui. Deși crescut într-o familie islamică, contrariat de violența grupului din care făcea parte, Yousef a decis să se convertească la creștinism și să lucreze pentru Serviciile secrete israeliene.
Mosab Hassan Yousef și-a petrecut copilăria dorind să devină un luptător Hamas. Era, de altfel, ceea ce se aștepa de la orice copil arab din zona Cisiordania. A fost arestat de israelieni de mai multe ori: fiind fiul cel mai mare al șeicului Hassan Yousef, era considerat urmașul legitim al acestuia și constituia – ca viitoare parte importantă a Hamasului – o amenințare puternică pentru partea israelită.
A început să aibă dubii despre Islam și despre organizația Hamas atunci când a văzut brutalitatea cu care se acționa în sânul acesteia, modul în care oamenii Hamasului se foloseau de civili și de copii pentru a-și atinge scopurile.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *