Monica Heintz – Etica muncii la românii de azi

Autoarea acestui studiu e o tânãrã uimitoare din toate punctele de vedere. Apreciaţi şi dvs. ce aşit ea sã facã pânã la 31 de ani, câţi are acum. În 1992, pe când era elevã, a plecat în Franţa împreunã cu pãrinţii ei fizicieni, care obţinuserã o bursã. A studiat filosofia la Sorbona, apoi s-a specializat în antropologie socialã la Oxford (masterat) şi Cambridge (doctorat). Datoritã diplomelor de la aceste universitãţi de elitã şi competitivitãţii dovedite, a fost angajatã la Institutul Max Planck din Germania, în perioada 2003-2005, iar acum predã la Universitatea Paris X-Nanterre. A publicat studii de etnologie socialã — scrise direct în limbile de circulaţie pe care le stãpâneşte perfect — în importante reviste ştiinţifice, e invitatã sã conferenţieze în medii academice occidentale, la colocvii internaţionale etc. Pânã aici v-am rezumat povestea de succes (intelectual) a unei românce în Occident. Dar asta nu e totul. Monica Heintz e împlinitã şi în „viaţa privatã“: cãsãtoritã de la 22 de ani cu un coleg francez, ea e mamã a patru copii, cu vârste între doi şi opt ani, dintre care unul — înfiat din România! Am vãzut-o la lansarea cãrţii de la „Cãrtureşti“: o fatã frumoasã, cu aspect adolescentin, pe care laudele pãreau sã o stânjeneascã.(…)

Trebuie sã citiţi neapãrat Etica muncii la românii de azi (…). Veţi gãsi în studiul tinerei şi serioasei cercetãtoare unele rãspunsuri la obsedantele întrebãri pe care ni le punem de 16 ani încoace, dar mai ales o oglindã. În care „mentalitatea româneascã“ nu e nici flatatã, nici pocitã.

Order Etica muncii la românii de azi Preţ @ RON20,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Monica Heintz – Etica muncii la românii de azi”

  1. Caprita Vasilica spune:

    O romanca de admirat! Implinita, care stie ce vrea, pe deasupra si mama a patru copii, care ..impartaseste si „romanilor de acasa” tainele succesului in etica muncii, dar nu numai!
    Pentru mine, sunteti un model de urmat…stimata si distinsa doamna!
    Sunt mandra ca sunt romanca!!!

  2. Caprita Vasilica spune:

    O romanca de admirat! Implinita, care stie ce vrea, pe deasupra si mama a patru copii, care ..impartaseste si “romanilor de acasa” tainele succesului in etica muncii, dar nu numai!
    Pentru mine, sunteti un model de urmat…stimata si distinsa doamna!
    Sunt mandra ca sunt romanca!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *