Monica Ali – Brick Lane

UnknownEvenimentul literar al anului 2003 în Marea Britanie, romanul de debut al Monicăi Ali a propulsat-o pe autoarea sa direct în topul celor mai talentaţi tineri scriitori britanici realizat de prestigioasa revistă Granta. Dincolo de avalanşa de premii literare, nominalizări şi recenzii hiperentuziaste, Brick Lane este un roman care vorbeşte cu o francheţe şi o luciditate dezarmante, dar şi cu un firesc şi o tandreţe cuceritoare, despre o Anglie contemporană multiculturală şi multietnică, despre dragoste, relaţii umane, identitate, rasă şi familie.
Între obsesivele câmpii de orez ale Bangladeshului şi blocurile londonezului Brick Lane (sau Banglatown) se scrie o saga de familie cu iz de curry, nucşoară şi ghimbir, cu arome de lămâi verzi şi foşnete de sariuri. O poveste despre o Londră vie şi multicoloră, dar şi despre destine, sentimente şi întâmplări valabile, de fapt, oriunde.

„Sofisticat şi inocent, plin de compasiune şi cuceritor…“ Los Angeles Times

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *