Mite Kremnitz – REGELE CAROL AL ROMÂNIEI. Povestea unei vieți

Unknown-1Primesc, deci, titlul de Rege, nu pentru mine ca persoană, ci pentru mărirea ţării mele, pentru a se putea îndeplini astfel dorinţa ce ardea de multă vreme în pieptul fiecărui român. Titlul acesta nu schimbă, însă, întru nimic legăturile ce s-au statornicit între mine şi poporul meu prin toate întâmplările prin care am trecut împreună şi prin toate acele lucruri pe care le-am săvârşit împreună.
Să dea Dumnezeu ca întâiul Rege al României să aibă parte de tot atâta iubire ca şi cel ce până astăzi a fost Prinţul României.
În ceea ce mă priveşte, dragostea acestui viteaz şi nobil popor, căruia i-am închinat întreg sufletul meu, îmi este mai de preţ decât toată mărirea unei coroane!
“Ceea ce rezultă cu claritate din lucrarea biografică a lui Mite Kremnitz, care se citeşte cu plăcere, este faptul că Regele Carol I, deşi de neam german şi descendent din marea familie a Hohenzollernilor, poate fi socotit nu numai un adevărat bărbat de stat, ci şi un adevărat român în cuget şi simţiri, care şi-a consacrat întreaga viaţă binelui naţiunii care l-a ales în fruntea sa.” PROF. DR. SORIN LIVIU DAMEAN

Order REGELE CAROL AL ROMÂNIEI. Povestea unei vieți Preţ @ RON19,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *