Mircea Ghiţulescu – Mari autori pe scenă

Unknown
„Această carte, despre „mari autori pe scenă” este scrisă de un mare critic. Mircea Ghiţulescu este un om care a iubit nu numai arta spectacolului, dar şi literatura care generează spectacole. A iubit autorii la fel de mult ca pe regizori, pe actori, pe scenografi. El însuşi a fost scriitor, care s-a dedublat, a devenit şi critic. Iar în cei 40 de ani dedicaţi observaţiei şi reflecţiei teatrale şi-a distilat un arsenal de concepte de o infinită precizie şi fineţe, precum şi o capacitate de a surprinde imediat esenţialul şi originalitatea, acolo unde acestea îşi dau mâna. Articolele lui Mircea Ghiţulescu cuprinse în Mari autori pe scenă sunt un adevărat ghid de iniţiere în arta de a vedea, de a simţi, de a asuma raţional şi emoţional, cultural şi social, nu doar un spectacol, ci întregul demers artistic pe care îl implică.”
Matei Vişniec
În volum sunt analizate spectacole regizate de Victor Ioan Frunză, Silviu Purcărete, Mihai Măniuţiu, Gelu Conceag, Valeriu Moisescu, Vlad Mugur, Cristian Petino, Auleriu Manea, Alexa Visarion, Andrei Serban, Mircea Cornisteanu, Alexandru Dabija, Mircea Marin, Grigore Bontea, Gheorghe Harag, Alexander Hausvater, Tompa Gabor, pe mari texte literare de William Shakespeare, Moliere, Carlo Goldoni, Goethe, G. G. Byron, Cehov, Caragiale, Luigi Pirandello, Maxim Gorki, Alfred Jarry, Bertolt Brecht şi Eugene Ionesco.
Order Mari autori pe scenă Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *