Milovan Djilas – Conversații cu Stalin

Coperta„Aceste trei întâlniri cu Stalin, care au avut loc în timpul şi după cel de-al Doilea Razboi Mondial, sunt extraordinar de vii şi de tulburătoare. Djilas îl descrie foarte bine pe dictator în bârlogul lui: şiret, crud, deosebit de talentat. Puţine carţi ne oferă o imagine aşa de clară a împrejurărilor care au făcut din Stalin o personalitate atât de convingătoare şi a modului în care a reuşit să-i hipnotizeze şi să-i terorizeze pe cei din jur. Djilas îi descrie şi pe principalii membri ai curţii lui Stalin: Beria, Malenkov, Jukov, Molotov şi Hruşciov. Rezultatul este un portret fascinant al conducătorului aflat la apogeul faimei şi puterii.” Penguin Classics

„Milovan Djilas a fost unul dintre oamenii care au crezut în visul frumos al unei lumi mai bune şi au suferit parte din consecinţele ce decurgeau din asemenea naivitate. Întâlnirile cu Stalin au fost preambulul trezirii şi ieşirii de sub vrajă.

Rândurile sale erau adevărate atunci când au fost scrise şi ramân uluitor de actuale astăzi, când Rusia – altădată a ţarilor, mai apoi a secretarilor generali şi, în zilele noastre, a altor oameni cu mâna de fier – ramâne la fel de vulnerabilă în puterea ei de paradă şi totodată mereu puternică, în ciuda slăbiciunilor sale.

Dinspre Istorie către prezent, iată o carte care va face istorie pe mai departe.”

Order Conversații cu Stalin Preţ @ RON19,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *