Mika Waltari – Egipteanul

CopertaEgipteanul (1945) este o impresionantă re-creare a Egiptului din secolul al XIV-lea i.Chr., când prăbuşirea unuia dintre cele mai mari imperii din istorie era iminentă. Naraţiunea îşi poartă cititorul prin întreaga lume cunoscută atunci – din Babilon în Creta şi din Teba la Ierusalim, pivotând în jurul unei figuri memorabile: Sinuhe, personaj cu o origine misterioasă, care ajunge medicul personal al faraonului Akhenaton.

„Un roman extraordinar care trădează o erudiţie absolut impresionantă… Nimic nu se compară cu aceasta uluitoare frescă a Egiptului antic.” (Library Journal)
Egipteanul conţine toate ingredientele unui bestseller, războaie, intrigi, poveşti de dragoste şi scene în care abundă violenţa, mila, suferinţă şi moartea.” (New York Herald Tribune)
„Cititorii Egipteanului vor avea sentimentul unei lumi înspăimântător de familiare, în ciuda celor mai bine de trei milenii care s-au scurs de atunci.” (Lynda S. Robinson)

Order Egipteanul Preţ @ RON24,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *