Mika Waltari – Secretul împărăţiei

CopertaRomanul relatează evenimentele cuprinse în Noul Testament din perspectiva unui erudit roman aflat în căutarea lui Mesia. Tema religioasă este mai degrabă un pretext pentru un roman istoric şi de aventuri, scris în acelaşi stil accesibil deja cunoscut cititorilor. Mika Waltari propune, de data aceasta, o construcţie epică neaşteptată: povestea protagonistului, Marcus Mezentius Manilianus, se dezvăluie în cele unsprezece epistole pe care aceşta i le scrie iubitei sale, Tullia, o nobilă romană. Se suprapun în ele lumi şi culturi, adevăruri istorice, mituri şi învăţăminte care oferă un răspuns surprinzator la căutarile protagonistului.

De acelaşi autor

Amanţii din Bizanţ

Egipteanul

Etruscul

Mikael Karavajalka

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Mika Waltari – Secretul împărăţiei”

  1. Costin Naghi spune:

    Buna ziua

    Sunt interesat de achizitionarea acestei carti.
    Este disponibila in stoc, si daca raspunsul este pozitiv, mi-o puteti livra pana cel mai tarziu vineri, 6 noiembrie 2015?

    Va multumesc anticipat.

  2. Ilă Citilă spune:

    Buna ziua

    Din pacate nu mai este volum disponibil de ani buni. O noua editie nu a fost inca, nici macar in colectia Top10.

    Ila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *