Mihai Sturdza – Familiile boierești din Moldova și Țara Românească

Mă bucur foarte mult văzând volumul VI al acestei impunătoare serii. Ea va fi de-acum un instrument indispensabil în istoriografia română, unde s-a ocultat aproape cu totul – nu numai în era comunistă, ci și mai înainte – rolul boierimii în istoria Principatelor, chiar dinainte de „descălecări”! Nu e vorba de a face o apologie și – încă mai puțin – un panegiric al boierimii, ci de a constata obiectiv prezența copleșitoare a acestui mic grup social în istoria țării până la sfârșitul veacului al XIX-lea. Nu mă îndoiesc că lucrarea va avea cel puțin atâta succes ca superbul volum pe care Mihai Dim. Sturdza l-a publicat la Paris acum mulți ani, despre Marile familii din Grecia, Albania și Constantinopol.

 

Neagu Djuvara

Boierimea a avut un rol hotărâtor în destinele poporului român. I s-a datorat, între altele, în bună măsură, continuitatea vieții noastre statale timp de peste o jumătate de mileniu. Mihai Sturdza, el însuși coborâtor dintr-o mare și veche familie, lucrând, timp de decenii, cu pasiune și neobosită hărnicie, a realizat o reconstituire necesară, oferindu-ne acest al VI-lea volum al unei opere monumentale. Și datorăm recunoștință și aprecierea deosebitelor sale străduințe. Prin enciclopedia de față, boierimea începe să-și redobândească locul cuvenit în complexele procese ale devenirii națiunii române.

Acad. Dan Berindei

Order Familiile boierești din Moldova și Țara Românească Preț @ RON180,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *