Mihai Ignat – Patru piese într-un act

Unknown25.00 – 20.00 Lei

”S-a născut şi a fost, pe rînd: elev în clasa a şaptea, licean cu coşuri pe faţă, şahist amator, soldat prost, muncitor necalificat, student fericit, colaborator la unul-două cotidiene centrale, figurant în film, profesor de liceu, preparator universitar la o facultate privată, cadru didactic asociat la o facultate de stat, masterand, redactor la o revistă de cultură, redactor bulversat al paginii de opinii a unui cotidian local, doctorand, student la regie de film, secretar literar. Acum e lector universitar doctor, dar poate lucra, la disperare şi probabil mai bine ca stenodactilograf, mai prost ca şofer profesionist şi onorabil ca legător.

La 17 ani am inventat, împreună cu doi prieteni, un curent literar: Diferenţialismul. Toată lumea a crezut că e vorba despre componenta unei maşini.
La 25 de ani am luat „Leul de argint” la Festivalul de Film de la Veneţia: ca figurant în filmul Hotel de lux. Deşi îmi interpretam propria existenţă – eram student şi aveam rol (sic!) de student –, prestaţia a fost execrabilă.
La 33 de ani am scris cea mai de succes carte de poezie a mea: Klein spuse. A fost singura mea carte pusă în circulaţie fără coperte, fără ISBN şi fără ruşine.
Tot la 33 de ani am cîştigat concursul de poezie erotică al revistei „Vatra” de la Tîrgu Mureş, obţinînd titlul deAmantul anului 2000. Rezultatul: am trezit interesul unui proxenet din Braşov.
La 36 de ani am debutat ca dramaturg direct la BBC Londra: cu Crize. În concluzie: şi cele mai proaste momente ale vieţii pot fi bune la ceva.
Pasiunile mele: filmul, nudul feminin, legile lui Murphy. Nu sînt o persoană ieşită din comun, dimpotrivă, am toate defectele posibile, de la timiditate pînă la vanitate. Băiat bun, dar… cu deviaţie de sept & două măsele metalice, zappeur, dependent de imaginea cinematografică, sătul de abstracţiuni, de teorii, concepte & idei, dornic de ritmuri diverse. Doldora de prejudecăţi şi leneş ca un cotoi. În 1992, foamea a făcut o escală şi în stomacul meu… Mai vreţi? Atunci citiţi-mă!”

autorul

Order Patru piese într-un act Preţ redus @ RON20,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *