Michel Tournier – Jurnal Extim

imagineJurnalul intim este, pesemne, scrierea cea mai răspândită din lume… toţi ţin un astfel de jurnal, îl ascund, îl înconjoară cu afecţiunea lor şi sfârşesc prin a visa să-l publice. Scriitorii cei mai respectabili nu fac excepţie de la această tristă regulă.
Ca să nu alunece şi el în ridicol, Michel Tournier ţine un jurnal extim. Şi publică extrase din el, care alcătuiesc un adevărat „fals jurnal“ surprinzător.

Michel Tournier reuşeşte un tur de forţă: să nu vorbească deloc despre sine, să nu livreze nimic din fiinţa lui, să nu-şi povestească viaţa – şi să-şi pasioneze cititorul… Jurnalul său este o epură. Trebuie să-i fim recunoscători lui Tournier că ne salvează, graţie „extimului“, de ispita narcisismului. ( L’Express)

De acelaşi autor

Vineri sau viaţa sălbatică

Picătura de aur

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *