Michel Houellebecq – Posibilitatea unei insule

posibilitatea-unei-insuleÎn Posibilitatea unei insule, Michel Houellebecq ridică o provocare dublă. Triplă, chiar. Nu doar că vorbeste de o omenire în pragul dezastrului, dar se raportează la axa fundamentală pe care se situează existeţta umană: religie – memorie – reproducere.

Considerat cel mai mare scriitor francez in viaţă, ciudatul Michel Houellebecq care a trăit sărăcia şi acum huzureşte în “Irlanda, într-un sat, la castel”, în Posibilitatea unei insule combină miraculos elemente din autobiografia unei minţi bolnave cu o critică aspră asupra destinului umanităţii şi presară peste ele o ficţiune şocantă si captivantă şi multe trimiteri la arta vizuală şi muzică. Ar vrea să fie un roman SF, dar nu este. Doar o lucidă proiecţie a tarelor societăţii de azi în viitor. Daniel24 si Daniel25, reprezentanti ai rasei neo-umanilor, a căror viaţă lipsită de pasiuni, dar nu şi de dileme, pare a demonstra adevărul trist că liniştea nu este totuna cu fericirea. Nu e o carte pe care să o parcurgi uşor. Autorul, parcă dinadins, doreşte să te zăpăcească.

Order Posibilitatea unei insule Preţ @ RON19,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *