Michal Viewegh – Cum se educă fetele în Boemia

UnknownOskar, un tânăr profesor de limba cehă, acceptă o ofertă din partea lui Kral, un milionar cu reputaţie îndoielnică, de a deveni meditator pentru fiica acestuia, Beáta, o tânără frumoasă de douăzeci de ani, neînţeleasă de cei din jur şi aflată în pragul depresiei. În urma celor zece ore pe săptămână petrecute împreună, viaţa liniştită a profesorului se preschimbă într-o sarabandă a pasiunilor, devenind victima minciunii şi a trădării. Astfel începe o dramă încărcată de satiră şi, totodată, o poveste de dragoste aparent imposibilă, care îl face pe cititor să o parcurgă dintr-o suflare.

 

„Cărţile lui Michal Viewegh au depăşit de mult timp graniţa literaturii. Înainte de a întoarce prima pagină, ştii că ai în faţă nu numai un text, ci, într-un anumit sens, o instituţie culturală.”

Miroslav Balaštík

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *