Michael Cunningham – La capătul pământului

1Elogiind una dintre cele mai vechi aşezări din America, (atestată în anul 1720), Michael Cunningham, câştigător al premiului Pulitzer pentru romanul THE HOURS (ORELE), aduce în atenţia cititorului un oraş fascinant, PROVINCETOWN, situat în extremitatea nisipoasă de la Cape Cod.
Localitate izolată din punct de vedere geografic, excentrică şi răpitor de frumoasă, a constituit dintotdeauna o atracţie pentru călători.
„Este unul dintre acele locuri din lume în care te poţi pierde. Este un Maroc al Americii de Nord, un New Orleans al nordului.”
Oraşul este şi o destinaţie îndrăgită de homosexuali şi lesbiene, dar şi un loc în care istoria şi arta sunt reprezentate din belşug. Urmărindu-l pe Cunningham în drumurile sale prin Provincetown, pătrundem în istoria sa, în misterele şi ciudăţeniile sale, locuri despre care nu poti afla informaţii citind ghidurile de călătorie.

De acelaşi autor

Zile exemplare

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *