Michael Chabon – Băieţi teribili

Băieţi teribili, unul dintre cele mai faimoase romane de campus, este publicat în peste cincisprezece ţări, fiind desemnat în 1995 Best Book of the Year de Publishers Weekly şi A Notable Book of the Year de New York Times. Ecranizarea Wonder Boys (2000) îi are ca protagonişti pe Michael Douglas, Tobey Maguire, Robert Downey Jr. şi Katie Holmes şi a primit un Golden Globe şi un Oscar.

Băieţi teribili este o incursiune plină de neprevăzut într-un campus universitar din Pittsburgh, printre hipsteri răzvrătiţi. Aici trăieşte Grady Tripp, profesor de engleză, scriitor în pană de inspiraţie, fumător inveterat de iarbă, soţ adulter la al treilea mariaj şi veşnic adolescent zigzagând spre criza vârstei a doua. În jurul lui pivotează studenţii — Hannah, fanul declarat al lui Tripp, de care e îndrăgostită în secret, şi James Leer, un băiat ciudat, obsedat de sinuciderile hollywoodiene şi incapabil să spună adevărul. Suita e completată de Terry Crabtree, editorul lui Tripp, un tip flamboaiant, care îi aşteaptă cu sufletul la gură noul roman. Iar noul roman, intitulat Wonder Boys, e o babilonie plină de digresiuni şi răsturnări de situaţie, ca şi existenţa autorului. Din nefericire pentru el, Tripp trebuie să-l termine într-un weekend. O poveste tragicomică, cu tuse fine de umor negru, în care întâmplările se îmbină ca piesele unui lego spre un final exploziv, şi totodată o meditaţie asupra artei scrisului, inspiraţiei şi alegerilor pe care fiecare trebuie să le facă în viaţă.

Order Băieţi teribili Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *