Meister Eckhart – Despre omul nobil, cupa din care bea regele

„Există în orice tradiţie oameni ai intelectului inflăcărat. Meister Eckhart este dintre aceştia. În el, cele două calităţi — magistru şi maestru spiritual, teolog şi predicator, scolastic şi mistic — se află într-o organică, miraculoasă coerenţă. Opera scolastică — în latină, limbă universală a Bisericii şi a savanţilor. Misiunea de predicator şi opera mistică — în latină, dar mai ales în germană, limba vernaculară, a celor «neînvăţaţi» dar ardenşi, limba în formare, a cărei plasticitate Eckhart o foloseşte cu strălucire pentru a transpune termenii doctrinei şi ai experienţei spirituale, făcând o sinteză între concepţia lui Dionisie Areopagitul şi cea a lui Augustin, între «întoarcerea sufletului» în propria-i adâncime şi extazul dionisian.
Eckhart se număra printre cei capabili să exploateze metafizic — în sensul unei metafizici de experimentat, de realizat interior — întreaga desfăşurare a realului. Aceasta e si atitudinea pe care vrea să o propună ascultătorilor săi, să o imprime în ei.” (Anca Manolescu)
despre autor:

Meister Eckhart. Misticul din căuşul ochiului

Order Despre omul nobil, cupa din care bea regele Preţ @ RON18,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *