Max Gallo – Napoleon. Cântecul de plecare. Vol I

1În 15 mai 1779 soseşte la şcoala regală militară de la Brienne. Nu are încă zece ani şi vorbeşte cu greu franceza… Va rămâne cinci ani în această şcoală fără să o părăsească nici măcar o zi, fără să-şi revadă familia.

 

Douăzeci de ani mai târziu, acest copil va deveni generalul Napoleon Bonaparte, stăpân al unei Franţe pentru care la început nu a fost decât un străin. Cât caracter, voinţă, curaj, energie, imaginaţie, ambiţie, putere de a visa, fler şi geniu i-au trebuit acestui băiat smuls din mediul său să devină eroul unei naţiuni?

 

Acesta este doar începutul unui destin, şi în acest Cântec de plecare, care face să se ivească în iureşul Revoluţiei un general de treizeci de ani care şi-a riscat viaţa de sute de ori, în Arcole sau în deşertul Egiptului, se află sămânţa întregii aventuri imperiale.

Order Napoleon. Vol. I Preţ @ RON34,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *