Maurice Bouvier-Ajam – Attila, biciul lui Dumnezeu

UnknownScrisă de un reputat scriitor, distins cu Premiul Academiei franceze, biografia lui Attila reprezintă o lucrare de referinţă pentru cunoaşterea dimensiunilor şocului produs, între anii 430-450, de infernalele incursiuni ale Biciului lui Dumnezeu de-a lungul şi de-a latul lumii civilizate. În mod deosebit, el a supus Romanitatea unor umilinţe din care nu-şi va mai putea reveni. Acest cavaler al stepelor trata împăraţii europeni nu ca pe nişte egali, ci ca pe inferiorii lui.
Jonglând cu imaginea sa de barbar şi de critic vehement al unei civilizaţii decadente, a trăit o însemnată perioadă de timp la Curtea din Ravenna, învăţând latina şi greaca, fără a ezita să se înconjoare de personalităţi provenite din lumea pe care a calcat-o în picioare.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *